فضیلت علم

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب پی دی اف

امام صادق علیه السلام : اذا اراد الله بعبد خیرا فقهه فی الدین‏
 وقتی خدا خیر بنده ای را بخواهد او فقیه و کارشناس در دین میکند (اصول کافی، ج 1 ، ص 39) امام جعفر صادق (ع): اغد عالما أو متعلما أو أحب أهل العلم ، و لا تكن رابعا فتهلك ببغضهم .
یا عالم باش ، یا متعلم و یا دوستدار اهل علم و چهارمی ( یعنی دشمن اهل علم ) مباش كه به سبب دشمنی آنها هلاك شوی . (اصول كافی ، ج 1 ، ص 41)

رسول اکرم صلی الله علیه و آله : من سلک طریقاً یلتمس به علماً سهّل الله له طریقا الی الجنّة
هر کس راهی را برود که در آن علم آموزد، خداوند راه بهشت را بر او هموار می‌سازد.(نهج الفصاحه حدیث 2538)

هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون
آیا کسانی که میدانند با کسانی که نمی دانند برابرند . (سوره زمر آیه 9)
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله : من جاءه الموت و هو یطلب العلم لیحیی به الاسلام کان بینه و بین الانبیاء درجه واحده فی الجنه   
هر کس که مرگش فرا رسد در حالی که در جستجوی دانش برای زنده نگه داشتن اسلام باشد فاصله او و پیامبران در بهشت فقط یک درجه است( بحار الانوار ج 1 ص 184  . )
امام علی علیه السلام: قیمه کل امریء ما یعلمه   
ارزش هر کسی در گرو دانسته های اوست.( مجمع البیضاء، فیض كاشانى، ج 1، ص 26 )

صفات علماء 
امام علی علیه السلام : یا طالب العلم ان للعالم ثلاث علامات ، العلم و الحلم و الصمت
ای طالب علم ، عالم سه نشانه دارد : علم و حلم و سکوت (كافى، ج‏1، ص‏37)
عن ابی عبدالله (امام صادق) علیه السلام فی قوله عزوجل « انما یخشی الله من عباده العلماء» و قال یعنی بالعلماء من صدق فعله قوله و من لم یصدق فعله قوله فلیس بعالم
امام صادق علیه السلام در تفسیر آیه فوق می فرماید: مقصود از علما کسانی هستند که کردارشان گفتارشان را تصدیق کند و هر که کردارش تصدیق کننده و مثل گفتارش نباشد او عالم نیست. (تذكرة‏المتقين، ص 95(

ترویج علم
امام باقر علیه السلام: زکاه العلم ان تعلمه عباد الله
زکات علم این است که آنرا به بندگان خدا یاد بدهی . (اصول کافی ج1ص41)
امام باقر علیه السلام: عالم ینتفع بعلمه افضل من سبعین الف عابد
عالمی که از دانش او بهره برده شود از هفتاد هزار عابد بدتر است.(بحارالانوار،ج75 ،ص173)

نظرات

نام *
ایمیل
سایت
کدامنیتی   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
ارسال نظر
آخرین بروز رسانی مطلب در چهارشنبه ، 14 بهمن 1388 ، 19:50  

آمار بازدید کنندگان

mod_vvisit_counterامروز20
mod_vvisit_counterدیروز89
mod_vvisit_counterاین هفته304
mod_vvisit_counterاین ماه1092
mod_vvisit_counterکل بازدیدها50084

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از جدیدترین مطالب و تغییرات سایت خود آگاه میشوید.

حاضرین در سایت

ما 1 مهمان آنلاین داریم

سایتهای دیگر